Loading...

Geschiedenis

Ja, wij zijn echt vernoemd naar een café: Café de Spuyt

Al in 1983 kwam in café De Spuyt regelmatig een groepje enthousiaste volleyballers bij
elkaar. Van een echte club was toen nog geen sprake; het bleef lange tijd bij onderling een partijtje spelen.

Maar op een gegeven moment ontstond er behoefte aan daadwerkelijke competitie te gaan spreken. Dit resulteerde op 31 augustus 1987 de oprichting van volleybalvereniging De Spuyt. Diverse spelers gingen in de officiële Nevobo competitie spelen. Anderen kozen voor het recreantenbestaan binnen onze prille vereniging.

De oprichters van De Spuyt hadden een kleine, overzichtelijke vereniging voor ogen die klein genoeg is om iedereen te kunnen kennen. Oorspronkelijk wilden de oprichters een vereniging met maximaal twee competitieteams en een meerderheid van leden die recreatief speelt. Inmiddels groeide De Spuyt uit tot een middelgrote vereniging met ongeveer honderd leden die allemaal van gezelligheid houden.

De combinatie van sportvereniging en eigen café heeft zeker tot deze succesvolle groei bijgedragen. Er zijn maar weinig verenigingen in Amsterdam die kunnen bogen op een vergelijkbare gouden mix midden in het centrum van de stad.

Voldoet het gemiddelde Spuyt-lid aan een bepaald profiel? Ja, onze leden zijn over het algemeen ouder dan 25 jaar, verder wordt, net als de rest van de stad, ook De Spuyt steeds internationaler. Bovendien zijn de leden erg tevreden over hun vereniging: de helft is langer dan 5 jaar lid. Zal wel wat te maken hebben met die eerder genoemde unieke combinatie.

Editor's choice